۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه

نكات مهم در خريد گوشت مرغ


گوشت طيور از دسته گوشت هاي سفيد محسوب مي شود و از نظر ارزش غذايي نسبت به گوشت قرمز كمبود غذايي ندارد.
گوشت طيور به علت دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان و از نظر غذايي، خوشمزه تر و مناسب تر از ساير گوشت هاست.
تقريباً به جز آنفلوآنزاي مرغي، بيماري ديگري از مرغ به انسان منتقل نمي شود. بنابراين اگر كنترل لازم در مراحل كشتار و پَركني و ذخيره سازي آن صورت گيرد، بهداشتي تر است.
* گوشت مرغ را حتماً از فروشگاه هاي معتبر بخريد و در موقع خريد، حتماً به بسته بندي و تاريخ انقضا و شرايط نگهداري آن توجه كنيد.
* بعضي از افراد سودجو در هنگام مريضي گله ي مرغ، به طور غير قانوني اقدام به ذبح آنها كرده و در مغازه هاي نامعتبر در بازار به فروش مي رسانند. توجه داشته باشيد به علت ذبح غير استاندارد، لاشه ي اين مرغ ها اكثراً داراي نقاط خون مردگي و ضرب ديدگي مي باشد و به علت رعايت نكردن مسائل بهداشتي در حمل و نقل و ذخيره سازي داراي آلودگي هاي ميكروبي است.
به علت استفاده ي بي رويه از واكسن ها و آنتي بيوتيك ها در پرورش صنعتي طيور و تجمع بازمانده ي دارويي آنها در كبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامكان به ميزان كمتري از آن استفاده كنيد.
* بعد از اطمينان به معتبر بودن فروشگاه، به پوست لاشه ي مرغ دقت كنيد. پوست لاشه بايد به طور يكنواخت روي بدن كشيده شده و عاري از هر نوع پارگي، كوفتگي، رنگ پريدگي و علائم غير طبيعي باشد. در اغلب نژادها رنگ پوست مرغ زرد كهربايي است.
*استخوان سينه ي مرغ بايد كاملاً مستقيم، بدون شكستگي يا انحناي غير عادي بوده و عضلات آن برجسته و سفت و محكم از زير پوست مشخص باشند.
* در هنگام خريد يا استفاده از گوشت مرغ، حتماً به رنگ ماهيچه ي ران ها و بقيه ي بدن مخصوصاً سينه كه سفيد رنگ است، دقت كنيد. مشاهده ي رنگ هاي غير عادي در گوشت نشان دهنده ي كهنگي و معايب ديگري از جمله بيماري ها و آلودگي ثانوي ميكروبي است.
* در مورد ران ها بعد از كندن پوست دقت كنيد كه داراي خون ريزي هاي زير پوستي نباشد و گوشت آن شفاف و صورتي رنگ به نظر برسد.
* بوي گوشت سالم طبيعي و مطبوع است. از خريد گوشتي كه داراي بوي غير طبيعي است خودداري كنيد.
* همچنين بعد از پخت، گوشت مرغ بايد خوش خوراك، خوش طعم و مطبوع باشد.
* توصيه ي ديگر درباره مصرف جگر مرغ است. به علت استفاده ي بي رويه از واكسن ها و آنتي بيوتيك ها در پرورش صنعتي طيور و تجمع بازمانده ي دارويي آنها در كبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامكان به ميزان كمتري از آن استفاده كنيد.
* پوست طيور نيز منبعي براي اين باقيمانده هاي دارويي است، بنابراين بهتر است هنگام مصرف، ابتدا پوست مرغ را كنده و سپس آن را طبخ كنيد.

هیچ نظری موجود نیست: