بسياري از افراد بر اثر مصرف نادرست و گاهانابهجاي بعضي از مواد غذايي دچار كمبود شديدمواد مغذي ميگردند كه دراين جا ميخواهيمبعضي از علائم باليني را كه ميتواند مردم را آگاهسازد كه شايد آنها نيز دچار سوء تغذيه باشند ذكركنيم; علائم عموميشامل; ضعف و خستگي مفرط وكاهش وزن شديد، تپش قلب، فشار خون پايين وهمچنين به حالتهاي عصبي كه به صورتبيحالي، بيحسي، تهاجم و خشونت ميباشد،ميتواند بروز كند. سعي كنيد براي دوري از اين بيماري بسيار جدي، الگوي صحيح مصرف غذا و فرهنگ غذاييمناسب را در برنامههاي غذايي روزانه و هفتگيخود بگنجانيد. كدبانوي ايراني سالاد پرآب! براي گرفتن آب و يا مايع اضافي درون سالاد،يك نعلبكي يا بشقاب كوچك ته ظرف سالاد قراردهيد. مايع يا آب اضافي، زير نعلبكي رفته و سالادشما تازه وترد خواهد ماند. جلوگيري از پلاسيدگي سبزي براي آنكه سبزيجات شما از جمله كاهو، زرد وپلاسيده نشود، كف جايگاه نگهداري سبزي را دريخچال، با حوله كاغذي يا دستمال سفرهبپوشانيد. كاغذ رطوبت اضافي را گرفته و سبزيبراي مدت بيشتري تازه خواهد ماند. كاهوي پلاسيده را دور نريزيد! در مورد كاهوهاي پلاسيده، اين گونه عمل كنيد;درون ظرفي آب سرد ريخته و مقداري آب ليموبه آن اضافه كنيد، كاهوها را در آن خيس كردهوبه مدت يك ساعت دريخچال بگذاريد. خواهيدديد كه كاهوها، طراوت خود را باز خواهند يافت. پوست كندن سيبزميني اگر ميخواهيد پوست سيبزميني به آساني كندهشود، آن را چند دقيقه در داخل آبجوش كهمقداري هم جوششيرين به آن اضافه كردهايدبيندازيد. به آساني پوست آن كنده خواهد شد. غذاي محلي استان لرستان آش ترخينه مهري ابوالمعصومي
مواد لازم: سبزي آش يا اسفناج: يك كيلوگرم پياز: 3 عدد ترخينه: 5 عدد نخود و لوبيا: 1 ليوان آب: 4 ليوان نمك و زرد چوبه و نعناع داغ: به ميزان لازم طرز تهيه: ابتدا نخود و لوبيا را جداگانه بپزيد، سپس ترخينه ونخود و لوبيا را به همراه 4 ليوان آب، داخلقابلمه قرار داده، سبزي آش را نيز به آن اضافهكنيد. در مرحله بعد پياز داغ را تهيه كرده ومقداري از آن را در آش ريخته و شلعه اجاق رامقداري كم كنيد، تا آب آن كمي تبخير شود وآش جا بيفتد. مقداري از پياز داغ را براي تزيينروي آش كنار بگذاريد. پس از آماده شدن آش،آن را در ظرف ريخته و با پياز داغ و نعناع داغتزيين نماييد. سالاد ماكاروني و گوشت با سس خردل خامهاي موادلازم: ماكاروني پروانهاي: 500 گرم روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري فيله گوسفند: 4 تكه لوبيا سفيد پخته شده: 150 گرم فلفل دلمهاي قرمز: 1 عدد قارچ دلمهاي: 200 گرم براي سس خردل خامهاي: خامه: 300 گرم خردل: 1 قاشق غذا خوري روغن زيتون: 1 قاشق غذاخوري سركه: نصف قاشق مرباخوري سير خردشده: 2 حبه عصاره مرغ: يك چهارم ليوان طرز تهيه: ماكاروني را در يك قابلمه آب درحال جوشبريزيد و بدون اينكه درب آن را بگذاريد، آن رابچوشانيد. روغن را در ماهيتابهاي داغ كنيد وتكههاي گوشت را در آن بريزيد و دو طرف آنهارا خوب سرخ كنيد. در اين هنگام آنها را باريكببريد و ماكاروني را با گوشت مخلوط كنيد. باقيموادهايي را هم كه در اختيار داريد به آن اضافهكنيدو خوب هم بزنيد. براي تهيه سس، تمام مواد آن را درظرفي ريخته وبا هم زن آنقدر هم بزنيد تا نرم و يكدست شود.قبل از اينكه غذا را سرو كنيد، سس را روي آنبريزيد و در صورت تمايل روي آن را با پنير و فلفلسياه تزيين كنيد. پيتزاي حبوبات و گوشت چرخ كرده مواد لازم: روغن گياهي: 1 قاشق غذاخوري پياز متوسط خردشده: 1 عدد گوشت چرخ كرده: 500 گرم سس تند گوجهفرنگي: 1 فنجان پودر آويشن: 1 قاشق چايخوري چيپس ذرت: 35 گرم كنسرت ذرت (بدون آب): 300 گرم كنسرو لوبيا قرمز: 300گرم خمير پيتزا: 2 عدد پنير چدار رنده شده: 1 فنجان خامه سفت: نصف فنجان براي روي پيتزا: پياز قرمز بزرگ: نصف پياز كدو سبز بزرگ: 2 عدد آب ليمو: 1 قاشق غذاخوري خامه سفت: 2 قاشق غذاخوري طرز تهيه: ابتدا روغن را در ماهي تابه داغ كنيد و پياز وگوشت چرخكرده را تفت دهيد و آنقدر هم بزنيدتا گوشت قهوهاي شود. در ادامه سسگوجهفرنگي تند و آويشن را اضافه كنيد و بگذاريدتا چند دقيقه بدون درب بپزد. پس از گذشت اينمدت، اجاق را خاموش كنيد و چيپس ذرت وكنسرو ذرت و لوبيا را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.درمرحله بعد خميرهاي پيتزا را در كف سيني فربگذاريد و روي آنها را با مخلوط آماده شدهكاملا بپوشانيد و پنير چدار رنده شده را هم رويشبپاشيد. سيني را به مدت 15 دقيقه درفر، با حرارت بالابگذاريد، تا زماني كه كاملا قهوهاي و برشته شود.كدوها و نصف پياز قرمز را كاملا چرخ كرده و آبليمو وخامه را به آن اضافه كنيد. درمرحله آخرمخلوط آماده شده را روي پيتزاي داغ بريزيد وبا بقيه خامه تزيين كنيد
مواد لازم: سبزي آش يا اسفناج: يك كيلوگرم پياز: 3 عدد ترخينه: 5 عدد نخود و لوبيا: 1 ليوان آب: 4 ليوان نمك و زرد چوبه و نعناع داغ: به ميزان لازم طرز تهيه: ابتدا نخود و لوبيا را جداگانه بپزيد، سپس ترخينه ونخود و لوبيا را به همراه 4 ليوان آب، داخلقابلمه قرار داده، سبزي آش را نيز به آن اضافهكنيد. در مرحله بعد پياز داغ را تهيه كرده ومقداري از آن را در آش ريخته و شلعه اجاق رامقداري كم كنيد، تا آب آن كمي تبخير شود وآش جا بيفتد. مقداري از پياز داغ را براي تزيينروي آش كنار بگذاريد. پس از آماده شدن آش،آن را در ظرف ريخته و با پياز داغ و نعناع داغتزيين نماييد. سالاد ماكاروني و گوشت با سس خردل خامهاي موادلازم: ماكاروني پروانهاي: 500 گرم روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري فيله گوسفند: 4 تكه لوبيا سفيد پخته شده: 150 گرم فلفل دلمهاي قرمز: 1 عدد قارچ دلمهاي: 200 گرم براي سس خردل خامهاي: خامه: 300 گرم خردل: 1 قاشق غذا خوري روغن زيتون: 1 قاشق غذاخوري سركه: نصف قاشق مرباخوري سير خردشده: 2 حبه عصاره مرغ: يك چهارم ليوان طرز تهيه: ماكاروني را در يك قابلمه آب درحال جوشبريزيد و بدون اينكه درب آن را بگذاريد، آن رابچوشانيد. روغن را در ماهيتابهاي داغ كنيد وتكههاي گوشت را در آن بريزيد و دو طرف آنهارا خوب سرخ كنيد. در اين هنگام آنها را باريكببريد و ماكاروني را با گوشت مخلوط كنيد. باقيموادهايي را هم كه در اختيار داريد به آن اضافهكنيدو خوب هم بزنيد. براي تهيه سس، تمام مواد آن را درظرفي ريخته وبا هم زن آنقدر هم بزنيد تا نرم و يكدست شود.قبل از اينكه غذا را سرو كنيد، سس را روي آنبريزيد و در صورت تمايل روي آن را با پنير و فلفلسياه تزيين كنيد. پيتزاي حبوبات و گوشت چرخ كرده مواد لازم: روغن گياهي: 1 قاشق غذاخوري پياز متوسط خردشده: 1 عدد گوشت چرخ كرده: 500 گرم سس تند گوجهفرنگي: 1 فنجان پودر آويشن: 1 قاشق چايخوري چيپس ذرت: 35 گرم كنسرت ذرت (بدون آب): 300 گرم كنسرو لوبيا قرمز: 300گرم خمير پيتزا: 2 عدد پنير چدار رنده شده: 1 فنجان خامه سفت: نصف فنجان براي روي پيتزا: پياز قرمز بزرگ: نصف پياز كدو سبز بزرگ: 2 عدد آب ليمو: 1 قاشق غذاخوري خامه سفت: 2 قاشق غذاخوري طرز تهيه: ابتدا روغن را در ماهي تابه داغ كنيد و پياز وگوشت چرخكرده را تفت دهيد و آنقدر هم بزنيدتا گوشت قهوهاي شود. در ادامه سسگوجهفرنگي تند و آويشن را اضافه كنيد و بگذاريدتا چند دقيقه بدون درب بپزد. پس از گذشت اينمدت، اجاق را خاموش كنيد و چيپس ذرت وكنسرو ذرت و لوبيا را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.درمرحله بعد خميرهاي پيتزا را در كف سيني فربگذاريد و روي آنها را با مخلوط آماده شدهكاملا بپوشانيد و پنير چدار رنده شده را هم رويشبپاشيد. سيني را به مدت 15 دقيقه درفر، با حرارت بالابگذاريد، تا زماني كه كاملا قهوهاي و برشته شود.كدوها و نصف پياز قرمز را كاملا چرخ كرده و آبليمو وخامه را به آن اضافه كنيد. درمرحله آخرمخلوط آماده شده را روي پيتزاي داغ بريزيد وبا بقيه خامه تزيين كنيد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر