۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه

طبخ چند غذاي محلي(مرغ ترش, آش اسفناج, كتلت گياهي,..)

آش اسفناج
مواد لازم:
اسفناج: يك كيل
و
آرد برنج: دو قاشق غذاخوري
لپه: يك پيمانه
سويا: 1/2پيمانه
كره: 100 گرم
آبغوره: چهار قاشق غذاخوري
پياز: پنج عدد
نمك و فلفل: دو قاشق چاي‌خوري
، 1/8 قاشق غذاخوري روغن مايع
: 1/2 پيمانه نعناع خشك
: دو قاشق چاي‌خوري آب
: شش پيمانه زرد چوبه
: يك قاشق چاي‌خوري آرد لپه
طرز تهيه: آرد برنج را با آب سرد حل كرده از صافي رد مي‌كنيم تا زلال شود بعد شش پيمانه آب را اضافه مي‌كنيم روي حرارت مرتب هم مي‌زنيم تا جوش آيد و گلوله نشود. لپه‌اي را كه از قبل حدود 2 ساعت خيس كرده بوديم به آن اضافه مي‌كنيم و بعد اسفناج را كه از قبل شسته و خرد كرده بوديم را همراه كره به مواد قبلي اضافه كرده، پيازها را سرخ كرده وقتي طلايي شد زردچوبه را اضافه مي‌كنيم .1/2 پياز سرخ شده را با نمك و فلفل در آش مي‌ريزيم و مي‌گذاريم با حرارت ملايم جا بيفتد. هنگام كشيدن آش، آبغوره را داخل آن مي‌ريزيم و روي آن را با پياز و نعناع داغ و كوفته ريزه سويا تزيين مي‌كنيم. طرز تهيه كوفته ريزه: سويا را 10 دقيقه خيس مي‌كنيم 5 دقيقه مي‌جوشانيم. يك عدد پياز را رنده مي‌كنيم آرد لپه، نمك و ادويه را اضافه مي‌كنيم و به صورت كوفته ريزه در مي‌آوريم و در روغن سرخ مي‌كنيم.
كتلت گياهي
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر
: سيب‌زميني متوسط: چهار عدد
پياز متوسط: يك عدد
آرد لپه: چهار قاشق غذاخوري
آرد سوخاري: يك قاشق غذاخوري
آردنخودچي: يك قاشق غذاخوري
سويا: يك پيمانه
نمك و فلفل: دو قاشق چاي‌خوري
زيره سياه و زرد چوبه: دو قاشق چاي‌خوري
سبزيجات معطر خشك(ترخون، مرزه:) يك قاشق غذاخوري
روغن مايع: يك دوم پيمانه
طرز تهيه: ابتدا سويا را به خوبي تفت داده و آماده مي‌كنيم. سيب زميني و پياز خام را پوست گرفته همراه با سويا چرخ مي‌كنيم و سپس آرد لپه، آرد سوخاري، آردنخودچي، نمك، فلفل، زردچوبه و زيره را اضافه كرده، خوب ورز مي‌دهيم به طوري كه حالت چسبندگي پيدا كند، آنگاه در دستمان به صورت گرد يا مستطيل درست مي‌كنيم. در مرحله بعد هر دو طرف آنها را در روغن داغ سرخ كرده و بعد همراه ليموترش، خيار شور، گوجه‌فرنگي و سيب‌زميني سرخ شده سرو مي‌كنيم. نكته: مي‌توانيد نصف مايه را با سبزيجات معطر مخلوط نموده و سپس آن را سرخ نماييد.در ضمن زمان طبخ اين كتلت 30 دقيقه است. آشپزي محلي مرغ ترش مواد لازم براي 4 نفر سبزي محلي: (جعفري، گشنيز، خلي‌واش) مرغ: يك عدد تخم‌مرغ: سه عدد روغن و آب‌غوره: به مقدار لازم طرز تهيه: ابتدا مرغ را مي‌‌پزيم و سپس كمي تفت مي‌‌دهيم، از طرفي سبزي را هم سرخ مي‌‌كنيم، آن‌گاه مرغ و سبزي را در كمي آب مي‌‌ريزيم و روي اجاق مي‌‌گذاريم... به آن كمي روغن و آ‌ب‌غوره اضافه مي‌‌كنيم، كمي كه آب آن گرفته شده قبل از سرو، تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه مي‌‌كنيم و پس از چند دقيقه، غذا را از روي اجاق برمي‌داريم و سرو مي‌‌كنيم. براي كدبانوي‌ ايراني نكاتي در رابطه با سيب‌زميني _ اگر مي‌خواهيد سيب‌زميني هنگام پختن، پوستش ترك نخورد، قبل از پختن، قدري كره يا روغن روي سيب‌زميني بماليد، نه تنها ترك نخواهد خورد، بلكه طعم و مزه خوبي هم پيدا مي‌كند، تا جايي كه با مقداري نمك بسيار خوشمزه خواهد شد. _ براي جلوگيري از تركيدن پوست سيب‌زميني كه با پوست داخل آش و يا در درون فر مي‌پزيد، با چنگال از چند نقطه، سيب‌زميني را سوراخ كنيد. _ براي سرخ كردن سيب‌زميني، هميشه تابه بزرگي انتخاب كنيد تا سيب‌زميني‌ها در كنار يكديگر قرار گيرند و روي هم قرار نگيرد.‌
املت گوجه فرنگي با پنير
مواد لازم براي 4 نفر:
گوجه فرنگي: هشت عدد
فلفل دلمه‌اي متوسط رنگي: نصف يك عدد
سيب‌زميني متوسط: دو عدد
نخود فرنگي: 1/2 پيمانه
پنير كورد: 100 گرم
خامه: 100 گرم
زيره سبز: دو قاشق چايخوري
زردچوبه: يك قاشق چايخوري
نمك-فلفل: يك قاشق چايخوري
1/8- قاشق چايخوري روغن مايع
: دو قاشق غذاخوري آب‌ليمو ترش
: يك قاشق غذاخوري گشنيز تازه
طرز تهيه: ابتدا روغن را داغ كرده حدود يك دقيقه زيره سبز و زردچوبه را تفت مي‌‌دهيم و بعد گوجه‌فرنگي‌ها را در مخلوط‌كن به صورت پوره درمي‌آوريم.سپس سيب‌زميني و فلفل دلمه‌اي را نگيني خرد كرده همراه با نخودفرنگي، داخل پوره گوجه‌فرنگي مي‌‌ريزيم و مي گذاريم حدود 30 دقيقه بپزد و به روغن بيفتد. پنير كورد را كه مكعبي خرد كرده‌ايم همراه با نمك و فلفل به املت اضافه نموده بعد از 5 دقيقه حرارت را خاموش كرده،خامه و آب‌ليمو ترش تازه و گشنيز تازه خرد شده را به املت اضافه كرده و بعد سرو مي‌‌كنيم. گفتني است زمان طبخ اين املت 40 دقيقه است.
سالا‌د هاوايــي
مواد لازم:
برنج قهوه‌اي يا زعفراني: دو پيمانه
خيار: يك عدد
تربچه: چهار عدد
كنسرو آناناس: يك قوطي
گوجه‌فرنگي: دو عدد
فلفل‌دلمه سبز يا قرمز: يك عدد
نخودفرنگي: نصف پيمانه
ذرت: نصف پيمانه
ساقه كرفس: دو عدد
كاهو گرد: يك عدد
روغن زيتون: مقداري
فلفل قرمز: 1/2 قاشق چايخوري
جعفري: 4 قاشق غذاخوري
سس سالاد ايتاليايي: يك پيمانه
آبغوره: مقداري
طرز تهيه:
ابتدا تمامي سبزيجات، خيار پوست گرفته و خرد شده، تربچه حلقه شده، كنسرو آناناس تكه شده، گوجه‌فرنگي مكعبي خردشده، فلفل‌دلمه‌اي نگيني، نخودفرنگي، ذرت پخته، ساقه كرفس خرد شده، كاهوي گرد خرد شده و جعفري تازه را در كاسه بزرگي مخلوط مي‌‌كنيم روغن زيتون را داغ كرده لحظاتي آبغوزه را تفت داده روي پلو و سبزيجات مي‌‌ريزيم و بعد با سس ايتاليايي خوب مخلوط كرده و سپس تزيين كرده و سرو مي‌‌كنيم. آشپزي محلي جوجوش مواد لازم: آرد گندم بوداده شده: سه پيمانه شكر: يك پيمانه زيره: يك قاشق مرباخوري رازيانه: يك قاشق مرباخوري دارچين: يك قاشق مرباخوري زردچوبه: يك قاشق مرباخوري روغن حيواني: به مقدار لازم طرز تهيه: روغن حيواني را داغ مي‌‌كنيم. سپس زيره، رازيانه، زردچوبه و دارچين را به روغن افزوده و سپس آرد گندم را كم‌كم به مواد اضافه مي‌‌كنيم پس از يك دقيقه هم‌زدن، شكر را به آن اضافه كرده و پس از يكبار هم‌زدن، آن را از روي گاز برداشته و در ظرف مورد نظر كشيده و روي آن را با پسته، گردو و كشمش تزيين مي‌‌كنيم

هیچ نظری موجود نیست: