۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه

طرز تهيه باقلا قاتق - غذايي شمالي

مواد لازم
250 گرم
لوبياي مخصوص باقلاقاتق
200 گرم
كره
يك بوته
سير
4-3 عدد
تخم مرغ
2/1 فنجان يا شويد تازه : 100 گرم
شويد خشك
يك قاشق چايخوري
زرد چوبه
به مقدار لازم
نمك و فلفل
طرز تهيه :
لوبياي مخصوص باقلا قاتق را شسته و يك روز قبل آن را خيس مي كنيم . سپس پوست آن را مي گيريم . سير را پوست گرفته و خرد مي كنيم و با كره كمي تفت مي دهيم . باقلاي پوست گرفته را اضافه مي كنيم و خوب تفت مي دهيم . زرد چوبه و شويد را اضافه مي كنيم و كمي تفت مي دهيم . به باقلا آنقدر آب اضافه مي كنيم تا يك بند انگشت روي آن را آب بگيرد . شعله را ملايم كرده و مي گذاريم بپزد ، ولي له نشود . نمك و فلفل آن را ميزان كرده و 3 عدد تخم مرغ را هم مي زنيم و به خورشت اضافه مي كنيم و در ظرف را مي گذاريم تا تخم مرغ ها كمي سفت شوند و سپس آن را در ظرف مي كشيم . يكي از تخم مرغ ها را نيمرو كرده و در وسط ظرف خورشت قرار مي دهيم .
يادآوري :
1- اگر لوبياي باقلا قاتق را كمي سرخ كنيم ، هنگام پختن له نمي شود .
2- اين نوع خورش بايد كمي آب داشته و جا افتاده باشد .
نكات تغذيه اي :
اين غذا ، يكي از غذاهاي محلي ، مخصوص نواحي شمال ايران است . بهتر است غير از غذاهاي روزمره و عادي در برنامه هاي غذايي امان ، با طرز پخت غذاهاي محلي نواحي ديگر نيز آشنا شويم .
اين غذا ، يك غذاي خوشمزه و لذيذ است . بهتر است شما هم آن را امتحان كنيد .
در تهيه اين غذا از گوشت استفاده نشده است ، ولي نگران نباشيد زيرا تخم مرغ يك جانشين مناسب براي گوشت است . انرژي حاصل از يك عدد تخم مرغ 75 كالري است كه معادل انرژي يك واحد ( 30گرم) گوشت با چربي متوسط است .
لوبياي مخصوص باقلاقاتق نيز منبع پروتئين گياهي خوبي است كه همراه با تخم مرغ ، باعث افزايش كيفيت پروتئين غذا در حد پروتئين گوشت مي شود . اين غذا را هم مي توان با پلو و هم با نان ميل كرد . انرژي اين غذا در كل ، 2728 كالري است كه اگر توسط 5 نفر ميل شود سهم هر فرد از انرژي 5/545 كالري خواهد بود

هیچ نظری موجود نیست: