- 1- زبان گوساله 2 عدد
(هر زبان گوساله 1 كيلو گرمي براي 5 نفر مناسب است )
2- سبزي معطر
( ترخان ، نعناع ، جعفري )
3- سير دو حبه
4- سس گوجه فرنگي 2 پيمانه
5- قارچ نيم كيلو
6- پوره سيب زميني و عدس (هر كدام ) 2 پيمانه
7- نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه :
زبان گوساله تهيه شده را به دقت تميز كنيد
در ابتدا بهتر است دقت كنيد كه زبان تهيه شده تازه بوده و هيچگونه بوي نامطبوعي نداشته باشد .
زبان را به دقت تميز كنيد به اين صورت كه با كارد روي پوست زبر زبان بكشيد و مواد زائد ، رگها و احياناً غددي كه به انتهاي زبان چسبيده جدا كنيد .
زبان را در يك قابلمه بزرگ يا ديگ زودپز قرار دهيد ( چون زبان دير مي پزد بهتر است در ديگ زودپز پخته شود ).
ديگ را پر از آب كرده و پس از جوش آمدن آب ، 2 تا 3 مرتبه كف حاصل شده روي آب را مي گيريم .
دسته سبزي معطر ، حبه هاي سير و يكي دو عدد پياز خرد شده را به آب در حال جوشيدن اضافه مي كنيم و در ديگ را مي بنديم .
در قابلمه معمولي ، 5 تا 6 ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در ديگ زودپز بعد از 5/1 ساعت پخته خواهد شد .
پس از پخت كامل بايد در ظرف نصف ليوان آب موجود باشد .
در اواخر طبخ ، مقداري نمك و فلفل به زبان اضافه كرده و در صورت تمايل مي توانيم ادويه هايي چون زردچوبه ، كاري و كمي دارچين را نيز اضافه مي كنيم و به عنوان چاشني يك قاشق غذا خوري رب گوجه فرنگي ، يك قاشق مربا خوري رب انار ترش و 2 قاشق مربا خوري شكر نيز مي افزائيم.
پس از پخت كامل ، زبان را از ديگ خارج كرده و در ديس مي گذاريم همان طور كه داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهايي به قطر 2 سانتي متر مي دهيم ولي گوشت زبان را تا انتها نمي بريم كه تا قطعه هاي زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بين نرود .
در صورت تمايل سس قارچ را به روش زير تهيه كرده و استفاده كنيد مي توانيد آنرا بدون سس ميل كنيد كه بازهم لذيذ است .
طرز تهيه سس :
قارچها را خرد كرده و باكمي روغن تفت مي دهيم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگي و آب زبان را به آن مي افزائيم . پس از اينكه سس در اثر جوشيدن غليظ شد ، آن را بر روي زبان برش داده كه در ديس قرار دارد مي ريزيم .
اطراف زبان را با برگهاي جعفري ، پوره سيب زميني و پوره عدس كه با استفاده از قيف به صورت شكوفه در آورده ايم تزئين مي كنيم واين غذا را با برنج زعفراني سرو مي كنيم .
نكات تغذيه اي :
گوشت در صورتي كه كاملاً پخته شده باشد يكي از غني ترين منابع پروتئين است .
هر 100 گرم گوشت گاو حاوي 30 گرم پروتئين ، 20 گرم چربي ، 8 ميلي گرم كلسيم ، 2 ميلي گرم آهن و 7 ميلي گرم اسيد فوليك است .
پس اگر اين غذا را هر چند وقت يك بار براي خانواده تهيه كنيد بسيار پرفايده خواهد بود .
هر زبان گوساله به وزن 1 كيلو گرم پس از پخت با اين مخلفات محتوي 1800 تا 2000 كيلوكالري است و يك پنجم آن حاوي 400 كيلو كالري كه با 15 تا 20 قاشق برنج جمعاً 600 كيلو كالري انرژي دارد
۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه
طرز تهيه زبان گوساله
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر