۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه

طرز تهيه زبان گوساله

  • 1- زبان گوساله 2 عدد
    (هر زبان گوساله 1 كيلو گرمي براي 5 نفر مناسب است )
    2- سبزي معطر
    ( ترخان ، نعناع ، جعفري )
    3- سير دو حبه
    4- سس گوجه فرنگي 2 پيمانه
    5- قارچ نيم كيلو
    6- پوره سيب زميني و عدس (هر كدام ) 2 پيمانه
    7- نمك و فلفل به ميزان لازم
    طرز تهيه :
    زبان گوساله تهيه شده را به دقت تميز كنيد
    در ابتدا بهتر است دقت كنيد كه زبان تهيه شده تازه بوده و هيچگونه بوي نامطبوعي نداشته باشد .
    زبان را به دقت تميز كنيد به اين صورت كه با كارد روي پوست زبر زبان بكشيد و مواد زائد ، رگها و احياناً غددي كه به انتهاي زبان چسبيده جدا كنيد .
    زبان را در يك قابلمه بزرگ يا ديگ زودپز قرار دهيد ( چون زبان دير مي پزد بهتر است در ديگ زودپز پخته شود ).
    ديگ را پر از آب كرده و پس از جوش آمدن آب ، 2 تا 3 مرتبه كف حاصل شده روي آب را مي گيريم .
    دسته سبزي معطر ، حبه هاي سير و يكي دو عدد پياز خرد شده را به آب در حال جوشيدن اضافه مي كنيم و در ديگ را مي بنديم .
    در قابلمه معمولي ، 5 تا 6 ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در ديگ زودپز بعد از 5/1 ساعت پخته خواهد شد .
    پس از پخت كامل بايد در ظرف نصف ليوان آب موجود باشد .
    در اواخر طبخ ، مقداري نمك و فلفل به زبان اضافه كرده و در صورت تمايل مي توانيم ادويه هايي چون زردچوبه ، كاري و كمي دارچين را نيز اضافه مي كنيم و به عنوان چاشني يك قاشق غذا خوري رب گوجه فرنگي ، يك قاشق مربا خوري رب انار ترش و 2 قاشق مربا خوري شكر نيز مي افزائيم.
    پس از پخت كامل ، زبان را از ديگ خارج كرده و در ديس مي گذاريم همان طور كه داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهايي به قطر 2 سانتي متر مي دهيم ولي گوشت زبان را تا انتها نمي بريم كه تا قطعه هاي زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بين نرود .
    در صورت تمايل سس قارچ را به روش زير تهيه كرده و استفاده كنيد مي توانيد آنرا بدون سس ميل كنيد كه بازهم لذيذ است .
    طرز تهيه سس :
    قارچها را خرد كرده و باكمي روغن تفت مي دهيم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگي و آب زبان را به آن مي افزائيم . پس از اينكه سس در اثر جوشيدن غليظ شد ، آن را بر روي زبان برش داده كه در ديس قرار دارد مي ريزيم .
    اطراف زبان را با برگهاي جعفري ، پوره سيب زميني و پوره عدس كه با استفاده از قيف به صورت شكوفه در آورده ايم تزئين مي كنيم واين غذا را با برنج زعفراني سرو مي كنيم .
    نكات تغذيه اي :
    گوشت در صورتي كه كاملاً پخته شده باشد يكي از غني ترين منابع پروتئين است .
    هر 100 گرم گوشت گاو حاوي 30 گرم پروتئين ، 20 گرم چربي ، 8 ميلي گرم كلسيم ، 2 ميلي گرم آهن و 7 ميلي گرم اسيد فوليك است .
    پس اگر اين غذا را هر چند وقت يك بار براي خانواده تهيه كنيد بسيار پرفايده خواهد بود .
    هر زبان گوساله به وزن 1 كيلو گرم پس از پخت با اين مخلفات محتوي 1800 تا 2000 كيلوكالري است و يك پنجم آن حاوي 400 كيلو كالري كه با 15 تا 20 قاشق برنج جمعاً 600 كيلو كالري انرژي دارد

هیچ نظری موجود نیست: